Hráči Dvojky vyzvali na PG Švédy, Nory i Ukrajince

V termínu 11. až 14. července dorazilo do Prahy téměř 6 500 mladých florbalistů, kteří ve více než 1000 zápasech bojovali o zlaté medaile největší florbalového juniorského turnaje Prague Games, který každoročně obsadí většinu víceúčelových hal v hlavním městě. Mezi účastníky nechyběly ani dva týmy SK Dvojky, a to konkrétně kategorie B12 a B15. Ani jedno družstvo se neprobojovalo do bojů o medaile, pro všechny to ale byla velká zkušenost.

Kategorie B12 odstartovala turnaj výhrou 7:1 proti ukrajinskému celku Skala Melitopol. V dalších utkáních už vítězství nepřidali, zahráli si ale proti Norům a také několika předním českým klubům. Pro tým, který byl nakombinovaný děvčaty i chlapci, z nichž většina poznala pětkový florbal poprvé, přinesl turnaj obrovské zkušenosti, které budou velmi prospěšné pro budoucí rozvoj.

Kategorie B15 byla v odlišení roli. Všichni kluci totiž spolu hrají už několik let. Přesto i pro ně šlo o velmi těžký turnaj, a to hlavně proto, že většina nastupovala proti starším klukům. Nejblíže výhře se ocitli pro slovenskému celku FBK Harvard Partyzánske, s kterým uhráli remízu 3:3 poté, co se dostali z nepříznivého stavu 0:3. Několik sekund před koncem navíc mohli navíc vstřelit rozhodující gól, k tomu ale chyběla přesnost. Dále si hráči vyzkoušeli utkání s dvěma švédskými kluby, elitním klubem z Liberce a Trutnovu. Pro kluky byla velká zkušenost zahrát si proti velmi šikovným a hlavně rychlým soupeřům, jejich styl by měli chtít napodobovat.

Všichni teď mají čas na zpracování myšlenek, co jim Prague Games daly. A na zlepšení mohou zapracovat v srpnu na soustředění v Jilemnici.