Poslední den soustředění 11.8.2012

Tak nám soustředění velice rychle uběhlo a nám nezbylo než ho v předvečer posledního dne vyhodnotit. Z krátkého vyhodnocení je tu ještě posledních pár fotografií.

Vyhodnocení poslední večer 10.8.2012

Za chvilku už přijede vlak, který přiveze poslední hráče a hráčky do Prahy a oni půjdou zaslouženě odpočívat do svých domovů.

A jaké vlastně to naše soustředění bylo? Myslím, že jsme udělali kus práce a každý účastník se v něčem zlepšil. Udělali jsme spoustu běhání, fyzické i technické průpravy. V neposlední řadě jsme si to moc užili. A o to také šlo. Všem, kteří se zúčastnili, musím poděkovat a také samozřejmě nesmím zapomenout na trenéry a zdravotnický doprovod, který také odvedl kus poctivé práce. Díky všem

 Takže teď už můžeme začít připravovat nové soustředění, které bude v termínu : 3.-10.8.2013

Těšte se a udělejte si už teď v kalendáři poznámku.

Šestý den soustředění 10.8.2012

Tak než jsme se nadáli, tak tu máme poslední tréninkový den soustředění. A protože zítra se už asi k žádné zprávě nedostanu, tak se pokusím napsat všechny informace do dnešního dne. Napřed co budeme jíst. Dneska na snídani máme rohlík, máslo, džem, kakao a čaj, svačina bude tradičně ovoce, k obědu bude svíčková s knedlíkem a hovězí vývar s rýží a hráškem a na večeři budeme mít zapečené těstoviny a uzeninou a okurkový salát. Jako druhou večeři si dáme koláč a chléb z džemem. Zítra budeme mít k snídani vánočku, máslo, kakao a čaj a balíček na cestu.

Tak a teď k odjezdu. Budeme odjíždět na dvě části. Kdo se vejde do aut pojede auty a bude k vyzvednutí u školy cca 11,30 - 12 hodin. O tom o koho se jedná budete informování pomocí mobilů. Zbytek účastníků pojede vlakem který odjíždí z Hostinného 12:33 - 12:34 ( vlak Sp 1808 1.2.), přestup   Chlumec n.Cidlinou 14:26-14:29 na  R 852 Rozkoš s přistáním v  Praze hl.n. 15:47 hodin. Ti kdo si dítě nevyzvednou na nádraží tak učiní u školy v cca 16,30 hodin, kde budou k vyzvednutí i zavazadla.

S případnými dotazy se na nás můžete obrátit.

A teď co nás ještě čeká po stránce sportovní. Dneska ještě uděláme nějaká cvičení na práci s florbalkou a další cvičení jeden na jednoho a zřejmě si i pořádně zahrajeme. Prostě si to ještě užijeme.

Dopoledne jsme zaměřili na cvičení s míčkem a opakovanou střelbou. Také jsme dělali nácvik přechodu 1 na jednoho s následnou střelbou. Nakonec jsme si trošku zahráli 3+1. Důkazem jak to vypadalo jsou následujícíc fotografie:

Hala 10.8.2012

Závěrečný odpolední trénink jsme si rozdělili do dvou částí. V první jsme absolvovali normáln í trénink s delší hrou a ve druhé části jsem na hřišti ještě udělali rychlostní a odrazové testy. Nakonec jsme na hřišti ještě vyhodnotili soutěž v úklidu. A z toho všeho Vám nabízíme nějaké fotografie.

Odpolední trénink v hale 10.8.2012   Testy na hřišti 10.8.2012

Vyhodnocení úklidu

Pátý den soustředění 9.8.2012

Dneska jsme vypustili ranní běhání a budíček jsme posunuli až na 7,40 hod. V celém domě byl naprostý klid a ticho. S výjimkou dvou pokojů všichni spali jako Šípkové Růženky. Po ranní hygieně se vydáme na snídaní, kde budeme mít chléb, máslo, plátkový sýr, mléko a čaj. K obědu nás dnes čekají bramborové knedlíky plněné salámem, dušené zelí a kyselo. Na svačinu budeme mít ovoce a k večeři vepřové nudličky na paprice s rýží. Jako druhou večeři si dáme jogurt s rohlíkem a chléb s džemem. Než se to však stane, tak nás čeká spousta práce na hřišti a v tělocvičně. Zatím nám tu svítí sluníčko a teplota se pohybuje okolo 18 stupňů.

Nakonec se vyčasilo a tréninky byly, jak jinak, skvělé. V hale jsme si udělali trénink zaměřený na přihrávky a střelbu. Také jsme procvičili spoustu činností s florbalkou a míčkem. Přípravka a elévové procvičovali základní dovenosti s florbalkou a také probíhal další trénink gólmanů

Tak ještě pár fotek z dopoledne:

Kondiční trénink 9.8.2012

Trénink v hale - první florbalový trénink Majdy

Odpolední trénink měli mladší žáci zaměřený na brankáře. Musím Šímu hrozně moc pochválit, protože vytáhl úžasné zákroky a vychytal nemožné střely. I Kuba byl velmi překvapený, jak skvělý Šíma je!! My co ho známe, si už umíme představit co v něm je. Přípravka a elévové se zaměřili na herní situace a pohyb po hřišti při hře 3+1. A musím říct, že jim to šlo výborně. A od začátku soustředění udělali obrovský pokrok. TGakže také veliká pochvala. 

Odpolední stormovaná 9.8.2012

Majda florbalový odpolední trénink 9.8.2012.

a na závěr jsme si dali ještě softbal a protože některé fotografie jsou pěkné, tak Vás nechceme o ně připravit:

Softball 9.8.2012

 

Čtvrtý den soustředění 8.8.2012 odpoledne a večer

Protože jsem to včera nějak nestihl, tak až nyní přidávám další informace ze čtvrtého dne.

Odplední a večerní program byl dost náročný. Mladší žáci měli na hřišti testy a přípravka a elévové tak měli celou halu pro sebe. A to si tedy pořádně užili. V testech jsem běhali 30  metrů, 30 metrů letmo, 4x10 mestrů, 300 metrů, také jsme měli hod medicinbalem, šestiskok a skok  z místa. Na závěr jsme měli 2 minuty sed lehy. Výsledky mám sice v počítači, ale ještě to jsme to nestihl převést na body, takže s tím se pochlubíme až příště.

Testy a běhání 8.8.2012

V hale kluci absolvovali různá cvičení na techniku práce s holí, vedení míčku a střelbu.

 Odpolední trénink v hale 8.8.2012

Večerní program byl softbal. Ten jsme si pořádně užili. Malí se už naučili i pravidla a hrají opravdu bravurně. U větších, jako vždy při softu, vládly emoce a touha po vítězství.

 http://skdvojkapraha.rajce.net/Softbal_soustredeni_8.8.2012 

A na úplný závěr přišla samozřejmě olympiáda a sledování televize. Některé fotky vytvořila Majda, zbytek Máca.

Fandíme u televize našim olympionikům 8.8.2012

Čtvrtý den soustředění 8.8.2012

Noc nám velmi rychle utekla a máme před sebou další den soustředění s magickým datem 8.8 a to znamená, že se nám opět bude dařit. Mladší žáci touto dobou  (7:41) mají za sebou ranní výběh a rozcvičení a ostatní se na běj právě chystají. Včera jsme zapomněl napsat co jsme jedli, tak pro úplnost. K snídani jsme měli rohlík, máslo,šunka, mléko a čaj. K obědu byly smažené rybí prsty s bramborovou kaší a zelným salátem. Polévka byla luštěninová.  K svačině jsme měli  ovoce a k večeři dukátové buchtičky. Jako druhou večeři jsme si dali tvaroháček s rohlíkem a chleba s džemem. Dneska nás čeká na snídani chléb, máslo, med, kakao a čaj. K obědu budeme mít krupicovou polévku s vejcem a rajskou omáčku s hovězím masem a těstovinami. K svačině bude ovoce a na večeři se můžeme těšit na pečené kuře s bramborem. Jako druhou večeři si dáme koblihu a populární chléb s máslem a džemem.

Ale mezitím nás čeká ještě spousta práce na hřišti, ale tak to tady prostě chodí.

Dopolední trénink jsme zaměřili na rychlé změny pohybu a práci s holí. Současně tato cvičení byla zaměřena i na střelbu. Přípravka a elévové zkoušeli napřed brankářskou práci a potom si dali hru 3+1, tak jak je to čeká příští sezonu v soutěžích. Po výklusu a protažení jsme se přesunuli na ubytovnu a pak už na oběd. Teď zaslouženě odpočíváme při poledním klidu.

Dopolední florbalový trénink 8.8.2012

Odpočinkový den 7.8.2012

Vzhledem k tomu, že jsme předpokládali, že už budeme trošku unavení a budou nás pobolívat do této doby odpočívající svaly, tak jsme naplánovali na dnešek odpočinkový den. Důkazem našeho drobného opotřebení je  i to, že v tuto dobu  t.j. 7,37 hodin ještě celý barák spí. A je tady úžasné ticho.

Za chvilku budeme mít budíček a nachystáme se na snídani. Po návratu ze snídaně si splníme přání a půjdeme do města "šopovat". Takže konečně koupíme pohledy a  pošleme Vám je domů.

Vycházka do Hostinného 7.8.2012

Po obědě a poledním klidu, který máme pravidelně, si půjdeme asi zahrát fotbal (naše další přání). Tak s tím fotbalem to dopadlo. Zahráli jsme si úžasné utkání a druhá skupina si zahrála speciální hledací hru v parku. Fotbal skončil takřka vyrovnaně. I hra v parku se nám docela líbila, i když jsme se při ní hodně naběhali. Ale o to přece šlo.

Odpolední program na hřišti 7.8.2012

Jako večerní program bude opět softbal a možná se půjdeme podívat na Dominika Haška, který tady v hale má plánovaný badminton. Třeba bude i autogramiáda.

Nakonec se to tak trošku povedlo a máme fotografie unaveného a spoceného Dominika Haška a Aleše Hlavičky (6 násobný mistr ČR ve florbalu - Tatran Střešovice) a protože se chceme s Vámi o naše zážitky podělit, tak Vám je tady ukážeme. Při fotografování nás Dominik rozestavoval, tak aby ta fotografie vyšla co nejlépe. To je ostatně ze snímků vidět.

Fotografie s Dominikem Haškem a Alešem Hlavičkou 7.8.2012

Pak jsme si ještě šli zahrát softbal a to se nám také povedlo. Po návratu na  ubytovnu jsme si dali druhou večeři a  sprchu a teď (21,40) už jsme všichni v postýlkách. Byl to pěkný, ale náročný den.

Zprávy z dnešního dne jsem se pokusil průběžně doplňovat.

Třetí den soustředění v Hostinném 6.8.2012

Tak se v noci přes nás prohnala bouřka,ale teď už se klube sluníčko a venku je cca 20º C. Máme za sebou ranní výběh a provádíme ranní hygienu. Chystáme se na snídani a dopolední program. K snídani jsme měli rohlík, chléb, máslo, džem a kakao nebo čaj

Fotogalerie ze snídaně 6.8.2012

Celé dopoledne jsme řádili v hale a věnovali jsme čas nácviku hry u mantinelu a také techniky hole. Po cvičeních jsme si na závěr zahráli.

Fotogalerie z dopoledniho tréninku v hale 6.8.2012

Po důkladném protažení jsme se osprchovali a šli na oběd. Tam na nás čekala česneková polévka s bramborami a pikantní vepřová pečeně s rýží.

Odpolední program byl zaměřen na nácvik vedení míčku a na střelbu. Absolvovali jsme různá střelecká cvičení při kterých se brankáři pěkně zapotili.

Po odpoledním tréninku si potom dáme k večeři smažený květák s bramborem a tatarkou a jako druhá večeře  bude smetánek s rohlíkem a ovoce.

Ještě před druhou večeří jsme si zahráli softbal s našimi upraveným prtavidly, a protože se nám to líbilo, tka si to ještě zítra zopakujeme.

Nábor florbalistů a florbalistek

Máte šikovného hocha nebo dívku? Přijďte si k nám vyzkoušet, jestli by Vás florbal bavil. Můžete se přijít podívat a vyzkoušet si to. Potřebujete k tomu pouze chuť a sálovou obuv. Florbalku a míčky Vám půjčíme.

Přijďte rádi Vás uvidíme.  :D

Druhý den soustředění 5.8.2012

Druhý den jsme zahájili budíčkem v 7 hodin a pak jsme si dali krátký výběh s rozcvičení. Po té jsme si užili snídaně a protože dneska máme režim posunutý o půl hodiny, tak jsme mohli věnovat čas úklidu.

Dopoledne jsme v hale připravili mantinely na celý pobyt a po důkladném roizcvičení jsme se věnovali florbalu. Malí měli průvpravná cvičení a přihrávky a větší se po přihrávkách věnovali nácviku 2 na 1. O poledním klidu jsme fandili našim tenistkám, ale to bohužel nevyšlo a tak ve 3 hodiny vyrážíme na odpolední dávku.

 

Odpolední program v hale

První den soustředění v Hostinném 4.8.2012

První den jsme se dokázali po příjezdu ubytovat a vyrazili na první trénink, který jsme hodně věnovali protahování a krátkým sprintům při různých hrách. Po tréninku jsme dovybalili věci a přichystali se na večeři. V Hostinném je velká pouť a tak máme o  víkendových dnech stravování v náhradním zařízení. Po večeři jsme se hodně napili a sešli se k úvodním informacím o tom jak to bude probíhat. Poté jsme se někteří hned vykoupali a pak jsme soutěžili při sledování olympiády. Ve 21,30 jsme už byli v postýlkách. Některé potom v půl jedné probudil ohňostroj, ale někteří ho celý prospali. Teď už je všude klid a snad i všechno spí. Zítra nás čeká těžší den!!