Švédsko 2011

CESTOVNÍ KANCELÁŘ, SCANDIA - CZECH TOUR

Poštovní 5, Jablonec nad Nisou 466 01, tel.: +420 483 316 235

Pokyny a informace pro účastníky zájezdu

Základní škola CAMPANUS

Okruh č. 1 - Hřejivý Sever

2.5. - 10.5.2011

MOTTO

...kdo se jednou vydá na Sever, vrátí se,

kdo se vrátí, chce zůstat....

Vážení přátelé Severu,

s blížícím se termínem Vašeho zájezdu do Švédska si Vám dovolujeme zaslat poslední důležité informace před cestou. Jelikož se jedná o poznávací zájezd, prosíme o důkladné nastudování následujících informací. V případě nejasností nám volejte - jsme připraveni Vaše dotazy zodpovědět.

Odjezdový a příjezdový den:

- pondělí 02. 05. 2011

- úterý 10. 05. 2011

Odjezdové místo a čas odjezdu:

Ulice Vojtíškova, Praha 4, Chodov ....................................................odjezd ve 20:30 hod.

Sraz účastníků - půl hodiny před odjezdem (tj. 20:00 hod.)!!!!

Předpokládaný čas příjezdu do ČR:

-překročení hranic dne 10. 05. 2011 cca v ranních hodinách

Doprava:

- CK Scandia Czech - Tour - Setra HDH

- klimatizace, audio, video/DVD, občerstvení (káva, čaj, limo), WC (možnost použít během jízdy k akutním případům, kapacita WC je omezená!). Během jízdy jsou cca každé cca 3 hodiny krátké zdravotní zastávky (toalety). Do autobusu doporučujeme lehkou obuv a sportovní oblečení. Cestovní doklady si nezapomeňte vzít sebou do příručního zavazadla, budeme je vybírat před odjezdem. Během jízdy je ze zákona povinné používat bezpečnostní pásy a po celou dobu jízdy sedět na sedačce (z bezpečnostních důvodů je zakázáno ležet během jízdy v uličce).

Zavazadlo

- pro lepší uspořádání zavazadlového prostoru doporučujeme cestovní tašku, případně kufr - ne krosnu. Na každého účastníka je počítáno se zavazadly pro výbavu a osobní věci s max. váhou 20 kg. Do autobusu pak příruční zavazadlo s potravinami a nápoji na cestu, osobní hygienou a cestovním dokladem (pas nebo OP)! Kvůli omezenému prostoru v zavazadlovém prostoru nedoporučujeme s sebou brát vodu v PET lahvích. Voda je ve Švédsku všude pitná a dobrá.

Trajekty

- u všech trajektů se setkáte s moderně a bezpečně řešeným interiérem, příjemným posezením v restauracích a klubových místnostech. Při nákupech na trajektech (restaurace, obchody) platí měny zemí, mezi kterými se plavíte. Následujte pokynů průvodce, který Vás s pohybem na trajektu seznámí ještě během jízdy v autobuse.

Ubytování

- jedná se o vlastní ubytovací zařízení CK rodinného typu (pension Anneberg) v malebném prostředí jižního Švédska. Sociální zařízení jsou v dostatečném počtu a nejsou rozděleny na muže a ženy (což je ve Skandinávii zcela běžné). Pro ubytované jsou k dispozici klubové místnosti se skandinávským nábytkem, možnost posezení u TV. Ve vybavené kuchyňce si můžete uskladnit potraviny (lednička) nebo připravit jídlo na cestu. Objekt je bezbariérový a protipožárně zabezpečen (dbejte protipožárních předpisů). Zásuvky jsou na 220V, stejné normy jako u nás. Ve sprchách zásuvky nejsou. V celém objektu platí zákaz kouření a používaní otevřeného ohně.

Pamatuj: Každý druhý bydlí lépe!

Povlečení

- věříme, že Vám podmínka vlastního povlečení včetně prostěradla, nezkomplikuje nejen radost z cesty, ale i místo v zavazadle. Neberte spací pytle! Ručníky na pokojích nejsou.

První služba - večeře v den příjezdu do Švédska 03. 05. 2011

Poslední služba - snídaně v den odjezdu do ČR 09. 05. 2011

Pojištění a připojištění léčebných výloh v zahraničí

!!! Cestovní kancelář vyžaduje, aby každý účastník výpravy uzavřel pojištění na náklady léčebných výloh v zahraničí!!!

V případě, že jste si nesjednali pojištění prostřednictvím naší cestovní kanceláře, dbejte následujícího upozornění:

POZOR: Před odjezdem požádejte svoji českou zdravotní pojišťovnu o vydání Evropského průkazu zdravotního pojištění (pokud ještě nemáte). Tuto kartičku pojištěnce si vezměte s sebou! Spoluúčast při ambulantním ošetření ve Švédsku je cca 300,- SEK, která Vám bude při případném úrazu proplacena na základě sjednaného připojištění. Při platbě vždy uschovejte doklady o platbě, či nákupu léků a po návratu o proplacení požádáte svoji zdravotní pojišťovnu. V případě, že s sebou kartičku pojištěnce mít nebudete, za případné ošetření můžete zaplatit až 1 500,- SEK!!!

Léky

- nezapomeňte na léky, které užíváte. V případě zvláštního režimu (bezlepková dieta, cukrovka, silné alergie) kontaktujte před odjezdem CK.

Podnebí

- podnebí ve Švédsku v období května je srovnatelné s naším. Mírné, ale proměnlivé a je ovlivněno Golfským proudem. Sluníčko opaluje i při větrném počasí. Zvláštností může být i častá denní změna počasí. Proto je vhodné vrstvené oblečení, pláštěnku nebo deštník, které využijete při drobných přeprškách. Vysokohorská obuv není nutná.

Nezapomeňte si přibalit repelent (na mušky a komáry).

Upozornění pro alergiky: pylová sezóna je ve Švédsku posunutá o 3 týdny oproti České republice.

Pamatuj:´Není špatné a dobré počasí, je jen špatné a dobré oblečení´*

* islandská pranostika

Kapesné

- minimální kapesné, které doporučujeme je pro děti do 18-ti let 300,- SEK a 100- DKK . Tyto peníze použijete na placení vstupů, které nejsou zahrnuty v ceně zájezdu.

- Ve Švédsku není většinou možné platit v Eurech, ale lze je směnit (1 EUR = cca 8 SEK) v případě potřeby na švédské koruny. Nezapomeňte také na české koruny na nákup občerstvení na základně (sušenky, limonády, atd.).

Volný čas

- během volných chvil si můžete také zahrát stolní tenis (50 Kč zapůjčení), společenské hry, biliár (100 Kč / 1 hod), zapůjčit si kolo (150,- Kč na půl dne) či rybářské náčiní nebo navštívit saunu (300 Kč / 1-6 osob).

Výměna valut a Kč

- ve Švédsku platí švédská koruna - SEK a v Dánsku dánská koruna - DKK. V ČR lze zakoupit valuty (SEK, DKK i EUR), nebo je možné směnit EURa na měnu dané země. Doporučujeme používání mezinárodních platebních karet pro platbu přímo na místě. V tomto případě je kurz stanoven dle středu ČNB a nejsou účtovány poplatky banky za výměnu. Zároveň zamezíte možným ztrátám. Měnu, kterou již nebudete potřebovat, budete moci směnit na trajektu na měnu té země, kam přijíždíte.

Vzhledem k možnosti nákupu občerstvení a čerpání služeb v české měně je možno naši korunu měnit v případě nedostatku za valuty dané země. Informujte se u průvodce.

Možnost nákupu občerstvení na základě v Kč

- pro účastníky zájezdu je zajištěno v místě pobytu občerstvení a to za Kč. Možnost nákupu platí do vyčerpání zásob. Mimo občerstvení můžete zakoupit pohledy CK a filmy do fotoaparátu a jiné.

Cestovní doklad

- stále doporučujeme pro urychlení případných kontrol v příhraničních oblastech mít platný a podepsaný cestovní pas České republiky (nebo občanský průkaz, doba vydání ale nesmí být starší r. 2000, jinak pasová kontrola tento doklad neuzná). Doba platnosti musí být minimálně po dobu konání zájezdu. Pokud s Vámi cestuje dítě, ujistěte se, zda ho máte ve Vašem cestovním dokladu zapsané (pokud nemá s sebou vlastní cestovní doklad). Nezletilé osoby cestující bez doprovodu rodinného příslušníka musí mít svůj cestovní pas.

Informativní ceny

- pohled 5,- Sek, známka 12,- Sek, hamburger 30,- Sek, městská doprava 15,- Sek, chléb 25,- Sek, mléko 1 l 10,- Sek, jogurt 8,- Sek.

- Ceny jsou srovnatelné s cenami u nás, ovšem ale v místních korunách jsou jako v ČR, akorát je nutné částku vynásobit aktuálním kurzem (např. cena chleba v ČR 25,- Kč - cena chleba ve Švédsku 25,- SEK). Podrobnější informace Vám podá Váš průvodce nebo delegát na základně.

Suvenýry, které si musíte ze Švédska přivést

- citrónový pepř 7 - 20,- Sek, špachtličky na máslo 10,- Sek, brusinky (1,5 kg) 23,- Sek, čokoláda Marabou 10 - 20,- Sek, švédský sýr - gouda 50,- Sek či plyšového losa.

Co musíte ve Švédsku ochutnat

- bagetu v Göteborgu (s lososem a krevetovým salátem) 30,- Sek, lízátko na Gränně 11,- Sek, zmrzlinu 15 - 20,- Sek a taky určitě koblihu se šlehačkou 17,- Sek.

Telefonní spojení

- pokud budete používat telefon ze Švédska, použijete předvolbu 00420...

- tel. spojení na základnu Anneberg z ČR je 0046 36 231 30 (nechat déle zvonit)

- adresa ubytovacího areálu: Tokebo 16, Bottnaryd, 56025 Sweden

SOS mobil v ČR je 602 402 099 (v pohotovosti 24 hodin denně) - pokud máte ještě nějaké dotazy před cestou, kontaktujte nás. Použijte i v případě nutnosti (např. nedorazíte včas na místo odjezdu, nemůžete odjezdové místo najít, ze zdravotních důvodů nebudete moci odjet, změna účastníka zájezdu, ....)

Rekapitulace - Nezapomeňte " 9 P " CK SCANDIA-CZECH TOUR

1. PAS nebo OP 2. PENÍZE (SEK, DKK, KČ, EUR)

3. PRÁŠKY, KTERÉ UŽÍVÁTE 4. PLAVKY (I BERMUDY)

5. PŘEZUVKY 6. POVLEČENÍ

7. PŘIPOJIŠTĚNÍ (+kartičku pojištěnce) 8. PONOŽKY

9. POHODU BĚHEM POBYTU

A DOBROU NÁLADU PŘI PŘÍPRAVÁCH

ZÁKLADNÍ SLOVNÍ ZÁSOBA

Dobrý den ! Hej ! [ hej ]

Nashledanou ! hejdå ! [ hejdo:]

Vítejte ! Välkomen ! [ velko:men ]

Děkuji ! Tack ! [ tak:]

Ano / Ne Ja / Nej [ ja / nej ]

Město Stad [ šta:d ]

Ulice Gata [ ga:ta ]

Pokoj Rum [ rum: ]

WC Toalett [ toalet ]

Cestovní kancelář Resebyrå [ re:se'by:ro:]

Jsem z České republiky. Jag är från Tjeckien. [ja: ár fr'an čje:kien]

Kolik to stojí ? Hur mycket kostar det ? [hü:r´myk:et ´kostar de:]

Nerozumín ! Jag förstår inte ! [ja:fö:rštó:r inte]

Za kolektiv pracovníků cestovní kanceláře Scandia-Czech tour

Vám přejeme spoustu příjemných zážitků na Severu.

Cestovní kancelář SCANDIA - CZECH TOUR

Mgr. Zdeněk Šmíd

majitel CK

DALŠÍ POKYNY K CESTĚ

Na cestu:

pohodlné oblečení, více vrstev, polštářek

plastová láhev na pití - na celý pobyt - pitný režim

jídlo na celý den, začínáme večeří

cestovní doklad - budeme vybírat u autobusu

Orientační seznam věcí:

oděv do chladného i teplejšího počasí, prádlo, toaletní potřeby, ručník

alespoň 1 teplé oblečení (dle dlouhodobé předpovědi počasí má být pouze mírně nad nulou !!!), čepice, rukavice, pevná obuv, pláštěnka, přezůvky, plavky !

povlečení na postel !

! končíme snídaní - jídlo na cestu zpět lze koupit v supermarketu, je možné si je přivézt z Prahy, během pobytu je k dispozici lednice i vybavená kuchyňka

doporučujeme sirup či vitacit, voda je pitná a velmi chutná

Na florbal:

sálová obuv, ponožky na zápasy i náhradní, šusťáková souprava

vlastní hůl a míček - podepsané - sbalíme do společné tašky (kdo nemá tak oddílovou)

kdo nemá, po tréninku sbalí školní hůl do společné tašky, dresy na zápasy dovezeme

Další pokyny k cestě:

  • Peníze do příslušné měny si vyměňte předem v ČR, směnárny na nočních trajektech bývají zavřeny.
  • Částku za pojištění uhraďte prosím na účet školy jako samostatnou platbu! 135,- Kč děti/270,- Kč dospělí.
  • Obsah pojištění: pojištění zavazadel, léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služba, odpovědnostní pojištění CK proti úpadku, pojištění storna zájezdu.
  • Cestovní doklad musí být platný po celou dobu pobytu.

Důležité:

do pátku 28.4. pošlete !!! na adresu lenka.derkova@campanus.cz:

jméno účastníka

datum narození

rodné číslo

adresa

tel. kontakt na zákonného zástupce

Komentáře

Nikdo nekomentoval.
*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.