Cesta a první den návštěvy Švédska

První den byl velice náročný. Cesta začala ve 21 hodin v Praze, hned po výjezdu někteří vybalili jídlo a dali se do jeho spotřebovávání.  Cesta nám celkem dobře ubíhala. První zastávka byla na poslední pumpě za Ústím nad Labem. Poté už jsme byli za hranicemi.

Dali jsme si první film a ten nám skončil v 0,15 hodin. Zajímavé bylo, že po skončení filmu se  v autobuse rozhostilo ticho a všichni sborem usnuli. Další zastávka byla někde v Německu. Proběhli jsme benzínkou a rychle spěchali zpět do autobusu.

Po dalším spánku a cestě jsme vystoupili v Rostocku. Měli jsme chvilku času a tak jsme si trošičku prohlédli přístav a pak už se rychle nalodili na trajekt, protože jsme s autobusem byli první na řadě.

Cesta na trajektu byla v pohodě, po skupinkách jsme se podívali na palubu. Loď se trošku houpala, ale to nám moc nevadilo. Potom jsme se rozesadili v trajektu a hráli jsme stolní hry. Všichni se moc dobře bavili. Holčičky nezapomněli zlobit a tak to bylo moc hezké.

Děti, které neměli fotoaparáty si je půjčili a tak byli všichni spokojení. Udělali jsme velké množství fotografií a tak jsem zvědavý, kdo se tím bude nakonec probírat.

Z trajektu jsme vyrazili do Kodaně. Bohužel nás trošičku zaskočilo počasí a čas příjezdu.  Co se týká počasí, tak sice mírně, leč vytrval pršelo a co se týká času, tak bohužel v kostele, který jsme se chystali navštívit začala bohoslužba. A do třetice loďka, kterou jsme měli absolvovat prohlídku byla otevřená zavřená měla jet za hodinu. Proto jsme se rozhodli, že tentokrát v Kodani jenom navštívíme sochu mořské víly a přejedeme do Švédska do Malmö.

Tam nám sice také naplno nepřála situace, protože technické muzeum bylo zavřené, ale přírodovědné muzeum s technickými hrami nám to zcela vynahradilo. Hrozně nás zaujala expozice živých zvířat a  jejich vycpaniny. Ale vrcholem byly technické a manuální hry v další části muzea. Tam děti nejvíce zaujala lezecká stěna s dotýkáním příšer, za jejichž likvidaci byl vždycky bod. Skončilo to skupinovou hrou za mohutného povzbuzování.

Po této akci jsme vyrazili na posledních 350 km k základně. Po příjezdu jsme se ubytovali a šli na večeři. Polévka a švédské masové kuličky s brusinkami a bramborovou kaší.

Potom už jsme byli tak unavení, že jsme stihli hygienu a konečně spánek.